Perspectives

Private equity heading for a fall

The Economist wees recent op het bubbel-gevaar in de private equity (PE) markt. Wij berekenden dat bij de huidige lange termijn rente (na de recente stijging) én bij terugkeer van ondernemingswinst-percentages (in GDP) naar pre-Corona-niveaus, de gemiddelde returns van PE-fondsen richting de 0 % zullen gaan en dat de PE-fondsen die vooral aankochten (ipv te verkopen) aan de torenhoge multiples van de laatste paar jaren waarde dreigen te vernietigen. Zoals alle financiële correcties hangt de timing natuurlijk ook af van de (aanvoer van) liquiditeit in de PE-markt, die voorlopig nog hoog blijft.

27 July 2022

Read more

Een update van onze view over waterstof (hydrogen)

Wij zien een stijgend potentieel voor groene waterstof in de klimaat-transitie zolang (1) fossiele energie-prijzen hoog blijven, (2) de CO2 prijs dat eveneens blijft en (3) er een productie- en supply chain model kan gevonden worden met een voldoende lage (groene) kostprijs. Maar ook onder die voorwaarden zijn niet alle toepassingen economisch verantwoord. Zwaar transport blijft de beste economische case.

7 July 2022

Read more

Betaalbare sociale zekerheid met de hulp van e-commerce

Er is discussie rond e-commerce en de vermeende mistoestanden daarmee in Nederland. Nochtans heeft het snel inspelen op die trend daar bijgedragen aan een hogere arbeidsparticipatie en productiviteitsgroei en dus veel betere toekomstige betaalbaarheid van de sociale zekerheid.

24 February 2022

Read more

Economic Outlook Debate 2022

The macro-economic view on 2022 of the expert panel at the annual Economic Outlook Debate from the Booth business school.

13 January 2022

Read more

An EPIC institute in Chicago

A visit to EPIC, the Energy Policy Institute at the University of Chicago, gives an example of a rational way to tackle climate change issues and decisions.

1 December 2021

Read more

SUSTINVEST neemt een actieve rol op bij het Leuven Institute for Advanced Study (LIAS)

SUSTINVEST neemt een belangrijke rol op in het Leuven Institute for Advanced Study (LIAS). Doel van LIAS is om met internationale academici en wetenschappers, multidisciplinaire onderzoeksprojecten te doen naar maatschappelijk relevante uitdagingen.

2 November 2021

Read more

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x